Inspiratiedag: Jong Redt Oud

donderdag, 26 oktober, 2017 (Hele dag)

Het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) gaat samen met de Limburgse gemeentebesturen op zoek naar erfgoedsites waar kinderen en jongeren aan de slag kunn​en met “hun” erfgoed. Ze adopteren een Limburgse erfgoedsite of landschap met erfgoedwaarde in hun omgeving. Er lopen al vijf pilootprojecten, op donderdag 26 oktober 2017 volgt er een inspiratiedag.

Met 'Jong Redt Oud' wil de provincie Limburg jongeren warm maken voor het kapelletje om de hoek, het kerkhof bij de school of de oude molen in de wei. Door hen nauw te betrekken, hen de verhalen achter het erfgoed te laten ontdeken én hen de verantwoordelijkheid voor onderhoud en ontsluiting gedeeltelijk in handen te geven, leren ze de waarde kennen van het erfgoed. 

Pilootprojecten

De vijf pilootprojecten vonden tijdens de zomer plaats en werden uitgewerkt en begeleid door Mooss vzw. Meer informatie over de pilootprojecten vind je op de Facebookpagina van Jong Redt Oud. 

Inspiratiedag

Op donderdag 26 oktober 2017 organiseert het PCCE een inspiratiedag rond Jong redt Oud voor gemeentebesturen, de erfgoedsector, leerkrachten en andere geïnteresseerden. De geëvalueerde pilootprojecten, de inspiratiegids en de handleiding worden er gepresenteerd zodat je zelf ook aan de slag kan.

Praktisch

Houd 26 oktober alvast vrij in je agenda. Meer praktische info volgt later.