Internationale conferentie: Walking with saints

donderdag, 24 mei, 2018 (Hele dag) tot zaterdag, 26 mei, 2018 (Hele dag)

Van 24 tot 26 mei 2018 organiseert de stad Ronse in samenwerking met KADOC (KULeuven) en TIO3 de internationale conferentie Walking with saints: protection, devotion and civic identity. The role of the landscape.

Immaterieel erfgoed UNESCO

Deze conferentie past in de aanloop naar een dossier voor de erkenning van de Fiertel in Ronse als immaterieel erfgoed van UNESCO. De Fiertel – reeds erkend als Vlaams immaterieel cultureel erfgoed – is een ommegang van een dag in de heuvels rondom de stad in het hart van de Vlaamse Ardennen. De traditie bestaat al ononderbroken sinds 1000 jaar. Omwille van het belang van het landschap voor de Fiertel ligt ook de klemtoon van het congres op het samengaan van immaterieel cultureel erfgoed en het ‘landschap’.

 

Internationale conferentie

Sprekers uit 21 landen waaronder Taiwan, de VS, Pakistan, Chili, de Filipijnen, Israël, Finland, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië en heel wat andere Europese landen komen naar Ronse om er voorbeelden te geven en om er na te denken over het belang van processies en andere ommegangen in relatie tot het landschap.

Een van de gastsprekers is Cécile Duvelle, voormalig directeur immaterieel cultureel erfgoed bij UNESCO. Zij zal het hebben over wat het betekent om immaterieel cultureel erfgoeg te “borgen”.

 

Programma

Het programma van de conferentie vind je hier

 

Inschrijven

Deelnemen aan de conferentie kost €90. Wil je liever één dag gaan? Dan betaal je €45.

Inschrijven voor de conferentie kan tot en met 15 mei via je deze link.


Locatie 

De conferentie vindt plaats in het Textiles Open Innovation Centre. Adres: Oscar Delghuststraat 60, 9600 Ronse


Meer informatie

Meer informatie over de conferentie vind je hier.

Aansluitend op het colloquium nodigen we iedereen graag uit om op zondag 27 mei de Fiertel zelf mee te stappen.