Lanceringsevenement Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed

dinsdag, 21 november, 2017 -
13:00 tot 16:30

Dit lanceringsevenement is het officiële startschot van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed in Vlaanderen. In samenwerking met de Vlaamse overheid, het Departement Cultuur, Jeugd en Media, Faro en Herita verwelkomen wij jou graag op dit evenement. 

Programma

13u: onthaal

13.30u: Officieel startschot van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed in Vlaanderen door Geert Bourgeois, Vlaams minister-president en Vlaams minister van Onroerend Erfgoed (vertegenwoordigd door Sonja Vanblaere, administrateur-generaal van het agentschap Onroerend Erfgoed) en Sven Gatz, Vlaams minister van Cultuur.

14u: Toelichting bij de recente ontwikkelingen in de EU en het initiatief voor een Europees Erfgoedjaar door Julie Bynens, Algemeen Afgevaardigde van de Vlaamse Regering bij de Europese Unie.

14.40u: Wat betekenen die recente ontwikkelingen voor het erfgoedveld in Vlaanderen? Verduidelijking door Bénédicte Selfslagh, internationaal erfgoed-experte. 

15.20: FARO en Herita: voorstelling van programma en accenten tijdens EYCH 2018 door Marc Jacobs, directeur van FARO, Vlaams Steunpunt voor het cultureel erfgoed en Margit Bal, algemeen directeur van Herita. 

15.40: Voorstelling van de organisatie in Vlaanderen en de concrete initiatieven van de Vlaamse overheid door Brigitte Myle, Vlaams coördinator van het EYCH 2018 en Ingrid In 't Ven, Onroerend Erfgoed.

16.20: Afsluiten met een drankje

Praktisch

Het lanceringsevenement gaat door ni het ViaVia Café in Brussel. Adres: Baksteenkaai 74, 1000 Brussel. Een handige routebeschrijving vind je hier

Inschrijven

Inschrijven is gratis en doe je via dit formulier