Landschapsecologie congres

dinsdag, 12 september, 2017 - 10:00 tot vrijdag, 15 september, 2017 - 16:00

Het International Association For Landscape Ecology, kortweg IALE, houdt tussen 12 en 15 september halt in Gent voor het Europese Landschapsecologie congres. Thema voor het congres is “from pattern and process to people and action”.

Europese landschappen: natuur en cultuur – lees ook: erfgoed – gaan vaak intens met elkaar in interactie. Hoe kunnen we die interactie vormgeven? Hoe staat het met de staat van ‘de kunst der landschapsecologie’? Een antwoord op deze vragen en veel meer over landschapsecologie komt aan bod tijdens dit driedaags congres. Bovendien viert het IALE dit jaar ook zijn 35e verjaardag. Een uitgelezen gelegenheid om terug te blikken en vooruit te kijken naar eerdere, huidige en toekomstige trends in landschapsecologie.

Thema's

Interactie staat tijdens dit congres centraal. Interactie tussen verschillende thema’s: natuur- en sociale wetenschappen, natuur en cultuur, lokaal en globaal en wetenschap, beleid en praktijk. Maar ook interactie tussen de deelnemers. Tijdens dit congres maak je kennis met deelnemers uit verschillende disciplines.

Excursies en workshops wisselen elkaar af, waardoor de deelnemers een boeiende mix van activiteiten kunnen genieten.

Inschrijven

Je kan je nog steeds inschrijven voor dit congres. Het inschrijvingsformulier vind je hier.
Het inschrijvingsgeld bedraagt €550 voor niet-leden en €490 voor leden van het IALE.
 

Praktisch

Het congres vindt plaats van 12 tot en met 15 september in Gent.

Het congres gaat door in ‘het Pand’, een unieke locatie in het historische hart van de stad.

Meer informatie over het IALE vind je hier.