Lezing: archeologie van historische parken en tuinen

maandag, 17 juni, 2019 -
14:00 tot 16:30

Op 17 juni 2019 geeft Brian Dix in Brussel een lezing over tuinarcheologie. Brian Dix is gespecialiseerd in de archeologie van historische tuinen en ontworpen landschappen. Hij maakt analyses en assessments voor de interpretatie en de bescherming ervan en voert gedetailleerde studies en registraties uit in het kader van restauratieprojecten.

Brian Dix

Brian leidde verschillende projecten van Rusland tot Roemenië en voerde talrijke onderzoeken uit over belangrijke Engelse sites zoals Hampton Court Palace en Kensington Gardens. Hij geeft lezingen aan universiteiten en andere wetenschappelijke en historische instituten in Europa en is voorzitter van The International Conservation Board van het Muzakowski/Muskauer Park, een werelderfgoedsite op de Pools-Duitse grens. In 2013 schreef Brian een bijdrage over tuinarcheologie voor Relicta 10.

Lezing

Tijdens de lezing overlopen we de verschillende types van archeologische resten die mogelijks bewaard zijn gebleven in historische tuinen en parken. We bekijken hoe de verschillende types kunnen opgespoord worden en bespreken hoe de resultaten kunnen gebruikt – en misbruikt  –  worden, vaak een bewijs van de spanning tussen bewaring en verbetering. Meer over de lezing lees je hier.

Praktisch

De lezing is gratis, maar vooraf inschrijven is wel verplicht. Wees er snel bij: volzet is volzet.

Inschrijven doe je via deze website.

De lezing vindt plaats in het Herman Terilinkgebouw in het auditorium Toots Tielemans. Adres: Havenlaan 88, 1000 Brussel.

Start: 14u, voorzien einde 16.30u

De lezing wordt georganiseerd door het agentschap Onroerend Erfgoed.