Lokale Helden overal in Vlaanderen: ambiance in je erfgoed

vrijdag, 28 april, 2017 (Hele dag)
© Poppunt

Meer dan 1000 optredens in 137 gemeenten en een bekroning met de Vlaamse Cultuurprijs Amateurkunsten… De eerste editie van Lokale Helden, een initiatief van het steunpunt Poppunt, was een muzikaal schot in de roos. Op vrijdag 28 april 2017 vindt, aan het begin van de Week van de Amateurkunsten, de tweede editie plaats. En opnieuw zal veel lokaal erfgoed dienen als podium, decor, sfeerschepper…

Het idee achter Lokale Helden is heel eenvoudig: lokaal muzikaal talent gaat loos op leuke plaatsen in de gemeente of stad. En die leuke plaatsen – moet het gezegd worden? – zijn onder meer erfgoedplekken. Waardoor het erfgoed klankrijk in the picture komt. Vorig jaar was dat onder meer het geval in het Diksmuidse begijnhof. Maar ook klassieke podia, voortuinen, huiskamers enz. klonken die dag anders dan anders. Ambiance!

Poppunt

Vrijdag 28 april 2017 is D-day. Dan treden over heel Vlaanderen lokale talenten voor het voetlicht. Hoe gaat het in zijn werk? Makkelijk: alles kan om te beginnen. Poppunt coördineert, biedt ondersteuning en begeleiding en zorgt voor de nationale communicatiecampagne.

Alles kan

Wie een erfgoedsite beheert of kent, kan zich aanmelden op lokalehelden@poppunt.be. Ook als je niet zelf wil organiseren, maar gewoon een plek aanbiedt voor een lokale organisator en/of muzikant. Poppunt brengt jullie dan in contact met elkaar, ook als je nog niet precies weet wat of hoe. Wat heb je nodig? Niets meer dan een warm hart voor muziek en haar lokale scene.

Info

lokalehelden@poppunt.be of 02 504 99 00. Op http://www.lokalehelden.be/vind je ook enkele voorbeelden uit de eerste editie.