Masterclass: waarderen religieus erfgoed

donderdag, 28 februari, 2019 -
10:00 tot 15:00

FARO, CRKC en het provinciebestuur Oost-Vlaanderen organiseren op 28 februari een masterclass rond het waarderen van religieus erfgoed met het oog op de herbestemming van een kerkgebouw. 

De masterclass focust onder meer op de vraag: hoe gaan we op een verantwoorde manier om met het onderzoeken, waarderen, selecteren en herbestemmen van dit kwetsbare erfgoed dat vaak heel veel betekenissen in zich draagt?

De deelnemers ontdekken de finesses en de opbouw van het stappenplan, hoe ze best een traject begeleiden, hoe ze de focus op het gewenste eindresultaat kunnen houden, hoe om te gaan met groepsdynamieken en actoren, praktische tips & tricks.  

Voor wie?

Deze masterclass is bedoeld voor trajectbegeleiders van het waarderen van religieus erfgoed in het kader van een herbestemming, met name professionals werkzaam in de erfgoedsector.


Door wie?

Annemie van Dyck (CRKC) en Bert Van der Veken (provinciebestuur Oost-Vlaanderen) werkten beiden mee aan het stappenplan en hebben intussen heel wat ervaring opgebouwd met het waarderen van religieus erfgoed.


Praktisch

De masterclass vindt plaats bij FARO | Priemstraat 51, 1000 Brussel 


Inschrijven 

Het inschrijvingsformulier vind je hier.

Deelnemen aan de masterclass is gratis. Snel inschrijven is de boodschap aangezien de groep beperkt is tot 15 deelnemers