Netwerkevent voor organisaties met gidsenwerking

dinsdag, 3 december, 2019 -
13:00 tot 18:00

Toerisme draait om gastvrijheid, en dat is iets tussen mensen. Het ligt in de handen van iedereen die een bezoeker ontmoet, verwelkomt, onthaalt, rondleidt,… Het is de trots van mensen voor hun plek die hen drijft om hun plek te tonen aan gasten en een cultuur van gastvrijheid te ontwikkelen. Want waar je trots op bent, dat wil je graag delen met anderen. Trotse, lokale gemeenschappen zullen de wortels vormen van het toerisme van morgen. 


Buurten, dorpen en steden die floreren verwelkomen bezoekers met enthousiasme. Daar werken mensen samen en zetten zich in voor hun plek, hun gemeenschap, hun thuis, hun roots. Daar koesteren bewoners hun liefde voor de plek en willen die doorgeven. Daar kunnen bezoekers thuiskomen. Een florerende gemeenschap ontstaat waar mensen en organisaties zich verbonden voelen met hun plek en met elkaar. 


Ook organisaties met gidsenwerking koesteren hun trots en liefde voor een plek en willen die delen en doorgeven. Toerisme Vlaanderen wil met hen bewust nadenken over hoe mensen met 'hun plekken' verbonden kunnen worden en hoe we de positieve energie die dan ontstaat, kunnen aanboren. Bewustwording van deze verbondenheid, hierin verantwoordelijkheid nemen, errond samenwerken, connectie tussen mensen en plek creëren en ondernemen vanuit passie en creativiteit zijn immers de ingrediënten om de transitie te maken van een toeristische bestemming naar een florerende plek en gemeenschap.


Netwerkmoment 3 december

Op het netwerkmoment van 3 december 2019 kijken we samen naar wat een florerende gemeenschap is en wat het betekent voor toerisme. We laten ook enkele toerisme-partners aan het woord die op hun eigen manier al bijdragen tot dit verhaal.


Het programma

  • 13u-13.30u: Onthaal
  • 13.30u: Keynotelezing 
  • 14.30u: eerste reeks inspiratiesessies (voorbeelden uit Aalst, Genk, Leiestreek en Turnhout)
  • 15.45u: tweede reeks inspiratiesessies (voorbeelden uit Aalst, Genk, Leiestreek en Turnhout)
  • 17u: afsluitende netwerkdrink


Voor wie? 

Verantwoordelijken van organisaties met gidsenwerking


Praktisch

Het netwerkevent vindt plaats op 3 december in C-Mine (Genk). 


Inschrijven

Deelnemen aan het netwerkevent is gratis, maar inschrijven is verplicht. Het inschrijvingsformulier vind je hier.

Administratieve kosten van € 50 zullen aangerekend worden bij laattijdige annulatie. Annuleren kan kosteloos tot 27 november 2019. 


Meer informatie

Voor meer informatie kan je terecht bij Lies Boonen via lies.boonen@toerismevlaanderen.be 

Je vindt alle info ook hier op de website van Toerisme Vlaanderen.