Open Moment: hoe actualiseer ik mijn gidsenwerking?

donderdag, 4 mei, 2017 -
09:30 tot 15:00
© Dirk Van de Velde

DIT OPEN MOMENT IS VOLZET!

Veel organisaties kampen met de vraag: wat is een hedendaagse manier van gidsen en hoe krijg ik mijn gidsen mee in dit verhaal? Op 4 mei nodigt Herita gidsencoach Thorsten Ludwig uit voor een hands-on workshop in de inspirerende omgeving van gastlocatie Fort van Breendonk.

Op het programma 

Thorsten Ludwig is directeur van de internationale organisatie voor erfgoedinterpretatie Interpret Europe en consultant voor interpretive training and planning. Hij schreef de handleiding The interpretative Guide. Sharing Heritage with people. Een handleiding die gidsen helpt om op een publieksgerichte manier te gidsen. Hij vertrekt hierbij vanuit de methodiek van erfgoedinterpretatie. Hoe zorg je er als gids voor dat je samen met je publiek tot een betekenisvolle erfgoedervaring komt? Wat zijn manieren om de participatie en betrokkenheid van je publiek te vergroten bij een gidsbeurt?

Aansluitend geven we nog voorbeeld uit de praktijk: hoe kan je als verantwoordelijke voor de gidsenwerking van je organisatie nieuwe principes of hedendaagse gidstechnieken integreren in je bestaande gidsenwerking? Hoe past dat in een competentiebeleid? In het kasteel van Horst werkte Herita een gidsenkader uit op basis van enkele principes van erfgoedinterpretatie. We vertellen meer over het kader, de vertaling ervan naar onze gidsen toe en het gebruik ervan bij het uitwerken van nieuwe gidsbeurten en een competentiebeleid.

Opgelet: deze workshop wordt gegeven in het Engels.

Voor wie?

  • voor organisaties met een gidsenwerking die interesse hebben in het implementeren van hedendaagse gidstechnieken en willen werken aan een competentiebeleid
  • voor gidsen die interesse hebben in het bijschaven van hun gidstechnieken

Praktisch

  • Waar: Fort van Breendonk, Willebroek (Brandstraat 57, 2830 Willebroek)
  • Wanneer: 4 mei 2017
  • Timing:
    • 9.30u: onthaal
    • 10u – 15u: workshop (lunch wordt voorzien)

Prijs

De prijs is €20. Partners van het Netwerk Open Monumenten van Herita betalen €15. 

Partner worden?