Provinciale landschapsdag Vlaams Brabant

dinsdag, 19 juni, 2018 -
09:00 tot 17:30

Elk landschap vertelt een uniek verhaal waar verleden, heden en toekomst in samenvloeien. Onvermijdelijk levert dit uitdagingen en spanningen op, maar ook een vruchtbare voedingsbodem voor creativiteit en innovatie. En net dàt is de inzet van deze provinciale landschapsdag.


Tijdens deze netwerkdag maken natuur- en erfgoedacturen kennis met de historische landschapszorg met de focus op de Getestreek. Overheden, erfgoedzorgers, natuurbeheerders, landbouwers en ondernemers leggen er de basis voor het leven, wonen, werken en ontspannen van de toekomst waarin de boeiende geschiedenis en ecologische waarden van het gebied een hoofdrol spelen.


Programma

9u Onthaal

9.30u Welkom door gedeputeerde Tom Dehaene en burgemeester Jo Roggen

9.40u Natuur en erfgoed op het domein van de Heerlijckyt van Elsmeren (Jan Goffin, landgoedbeheerder en Jan Van Ormelingen, erfgoedconsulent landschappen, Agentschap Onroerend Erfgoed)

10.15u De Getestreek in vogelvlucht (Kristien Justaert, coördinator Regionaal Landschap Zuid-Hageland)

11.15u Het project 'Het landschap vertelt - Haspengouw en Voeren, de mens vormt zijn land': een praktijkvoorbeeld (Yves Segers, coördinator Centrum voor Agrarische Geschiedenis)

11.45u Provinciale ondersteuning bij landschappelijk erfgoed (Nele De Cuyper, diensthoofd erfgoed, provincie Vlaams-Brabant)

12u Lunch en netwerkmoment

13.30u Excursies

16.30-17.30u Afsluitend drankje

Meer informatie en de verschillende excursies vind je hier.


Praktisch

De landschapsdag vindt plaats op domein 'Heerlijckyt van Elsmeren'. Adres: Weg Op Halen, 3450 Geetbeets.


Inschrijven

Deelnemen aan de landschapsdag is gratis, maar inschrijven is verplicht. De plaatsen zijn beperkt

Inschrijven kan hier tot 14 juni.