Studiedag Buurten met Erfgoed

vrijdag, 5 mei, 2017 -
13:00 tot 16:00
Kris Vandevorst Agentschap Onroerend Erfgoed

‘Buurten met erfgoed’ inspireerde de afgelopen jaren flink wat basisscholen in een aantal pilootgemeenten om mee op zoektocht te gaan naar het verhaal achter de eigen schoolbuurt. Een coachingtraject bracht leerkrachten van de tweede graad in contact met lokale en regionale erfgoedpartners. Doel: samen een aantrekkelijk erfgoedproject op maat van de leerlingen uitwerken in de eigen schoolbuurt.

Studiedag

Het proefproject was een groot succes! Om nog meer actoren te inspireren tot een ‘Buurten met erfgoed’-traject organiseert Faro een studienamiddag rond ‘Buurten met erfgoed’. Je doet er inspiratie op voor dit veelbelovende initiatief.

Welke rol kan de cultuur- of erfgoedambtenaar, een lokale vereniging, een heemkundige kring, de erfgoedcel, het regionale landschap, de MOS-begeleider in een dergelijk traject spelen? Wie neemt het initiatief? Wie trekt het traject en wie coacht het? En vervolgens: hoe ga je aan de slag?

Praktisch

De studienamiddag vindt plaats op vrijdagnamiddag 5 mei in CC Westrand in Dilbeek, waar momenteel ook een ‘Buurten met erfgoed’-traject loopt.
Schrijf je vóór 2 mei in via de website van Faro. Het inschrijvingsgeld bedraagt 20 euro. 

Deze dag is een initiatief van de stuurgroep Buurten met erfgoed, een partnerschap van Onroerend Erfgoed, Educatie voor Duurzame Ontwikkeling, CANON Cultuurcel, Heemkunde Vlaanderen, erfgoedcel Pajottenland Zennevallei, Herita en FARO, in fijne samenwerking met Mooss vzw.