Studiedag: Meerstemmig erfgoed - Multiperspectiviteit in erfgoededucatie

vrijdag, 25 mei, 2018 -
09:00 tot 16:00

Het project Meerstemmig Erfgoed, een samenwerking tussen het onderwijs en de erfgoedsector, is na twee jaar afgerond. De resultaten die het project opleverde worden toegelicht tijdens een boeiende studiedag op 25 mei in Hasselt. 


Naast de toelichting van de resultaten, wordt ook een ruime keuze aan praktijkgerichte workshops aangeboden rond multiperspectiviteit, meerstemmig erfgoed, sociale mobiliteit en meer. 


Een volledig overzicht van het programma en alle workshops vind je hier.


Over het project

Gedurende twee schooljaren werkten verschillende partners samen aan een theoretisch kader omtrent “multiperspectiviteit”. Drie ontwerpteams werkten samen met de eerste, tweede en derde graad van het secundair onderwijs om ook een concrete educatieve praktijk te ontwikkelen. 


Het project wilde een antwoord bieden op diverse vragen: hoe kan erfgoed gebruikt worden om multiperspectiviteit in de lerarenopleiding (secundair) onderwijs en in erfgoedorganisaties te faciliteren? Wat kan erfgoed betekenen in de huidige, superdiverse samenleving? Hoe “meerstemmig” is ons erfgoed? Het project “Meerstemmig erfgoed. Multiperspectiviteit en erfgoededucatie" wil op die vragen een antwoord bieden.


Praktisch

Info en inschrijven.


Partnerorganisaties

Het netwerk erfgoededucatie Erfgenoten Limburg, de Erfgoedcel Mijnerfgoed, Erfgoed Haspengouw, het Gallo-Romeins Museum Tongeren, Openluchtmuseum Bokrijk, Mijnmuseum Beringen, Museum de Mindere Sint-Truiden, Abdijsite Herkenrode. FARO, steunpunt cultureel erfgoed Vlaanderen, Provinciaal Centrum Cultureel Erfgoed Limburg, de lerarenopleidingen secundair onderwijs: PXL, UAntwerpen, het secundair onderwijs: Don Bosco Genk, College Tongeren, Athenea Hasselt en Sint-Truiden.