Train de trainer - Buurten Met Erfgoed (reeks 1)

donderdag, 28 september, 2017 -
09:30 tot 16:30
donderdag, 16 november, 2017 -
14:00 tot 16:00
donderdag, 15 maart, 2018 -
14:00 tot 16:00
donderdag, 24 mei, 2018 -
14:00 tot 16:00

Buurten met erfgoed

'Buurten met erfgoed' is een coachingstraject voor leerkrachten én lokale erfgoedpartners samen. Gedurende een schooljaar werken ze samen om zo activiteiten te ontwikkelen rond erfgoed in de schoolbuurt.

Voor wie

Wil jij ook graag een coachingstraject opstarten in jouw gemeente of regio? Wil jij hiertoe het initiatief nemen en dit proces trekken? Dan is deze train-the-trainer vorming iets voor jou! 

De vorming richt zich naar lokale trekkers die een traject willen opstarten in de loop van het schooljaar 2017-2018 of 2018-2019.

Train-the-trainer

In de training vertrekken we van de vraag: Hoe pak je een traject 'Buurten met erfgoed' aan? Het is een intensief traject dat heel wat kan opleveren, maar waarbij men toch ook wel wat (tijd en) inzet van leerkrachten en erfgoedpartners vraagt. 

Deze vorming ondersteunt initiatiefnemers en trekkers van een traject 'Buurten met erfgoed' door:

  • hen voor te bereiden op de te nemen stappen in het traject,
  • ideeën en tips uit te wisselen over de communicatie van 'Buurten met erfgoed', de coördinatie en opvolging van het traject,
  • hen te trainen in het gebruik van activerende werkvormen,
  • ondersteunende theorie aan te reiken zoals Cultuur in de Spiegel.

Deze vorming is een organisatie van de stuurgroep Buurten met erfgoed.

Praktisch

De kostprijs van de training bedraagt €10

Inschrijven voor deze interessante vorming doe je door een mailtje te sturen naar stuurgroep@buurtenmeterfgoed.be met de vermelding 'train-the-trainer 2017'. Interesse? Schrijf je dan snel in. De plaatsen zijn beperkt.

Na deze sessie zullen ook nog drie terugkombijeenkomsten plaatsvinden waarin dieper wordt ingegaan op bepaalde onderdelen uit het traject 'Buurten met erfgoed'. Het is de bedoeling dat je ook aan deze terugkombijeenkomsten deelneemt en zo het hele traject meevolgt. 

Meer informatie 

Meer informatie vind je op de website of bij hildegarde.vangenechten@faro.be