Vorming Erfgoed in de praktijk: crowdfunding

maandag, 8 mei, 2017 -
19:00 tot 22:00
donderdag, 11 mei, 2017 -
19:00 tot 22:00
donderdag, 8 juni, 2017 -
19:00 tot 22:00

Crowdfunding of publieksfinanciering is vandaag de dag een van de meest succesvolle manieren om projecten op een alternatieve manier te financieren. Steeds vaker hoor je ook van erfgoedprojecten die financieel mogelijk werden gemaakt door crowdfunding. Er is echter meer aan de hand dan alleen het kostenplaatje: crowdfunding kan er namelijk ook voor zorgen dat het publiek zich nauwer betrokken gaat voelen bij het erfgoed dat je beheert. Een win-win situatie dus. Maar hoe begin je eraan? Welke soort projecten hebben doorgaans kans op slagen? En zijn er ook nadelen verbonden aan een crowdfundingproject?

Voor deze vorming werkt Erfgoed in de Praktijk samen met Growfunding een platform dat sociale crowdfundingprojecten in Brussel begeleidt maar ook allerhande vormingen aanbiedt.

Tijdens deze interactieve vorming krijg je eerst uitleg over de verschillende soorten van crowdfunding gespekt met heel wat voorbeelden uit de erfgoedsector. In een tweede gedeelte gaan jullie zelf aan de slag en vertrekken jullie met concrete ideeën om een eigen campagne op te starten.

Heb je reeds concrete ideeën voor een crowdfundingproject? Laat ze dan zeker op voorhand weten via het inschrijvingsformulier op de website. Wie weet gaan onze lesgevers er mee aan de slag.

Erfgoed in de Praktijk

Erfgoed in de praktijk is het gezamenlijk vormingsaanbod van Heemkunde Vlaanderen, FARO, Herita, Stichting Open Kerken en Familiekunde Vlaanderen

Voor wie?

Dit is een cursus voor lokale erfgoedorganisaties en deelnemers aan erfgoedevenementen die een basiskennis over het thema wensen te verwerven (niet voor gevorderden).

Praktisch

De cursus vindt plaats op de onderstaande data en locaties, steeds van 19u tot 22u. Het gaat telkens om dezelfde vorming die op verschillende locaties worden georganiseerd. Tijdens de cursus ontvang je cursusmateriaal. 

Vooraf inschrijven is verplicht. Inschrijven kan onderaan deze website.

Deelnemen kost €5. Het inschrijvingsgeld moet worden overgeschreven op IBAN BE79 0682 2185 9033, BIC: GKCCBEBB met als vermelding ‘cursus crowdfunding + naam deelnemer. 

Waar en Wanneer?

  • Maandag 8 mei: Stadsmuseum Gent-STAM. (Bijlokesite Godshuizenlaan 2 - 9000 Gent)
  • Donderdag 11 mei: Openbaar depot voor de kunsten (OPEK). (Vaartkom 4 - 3000 Leuven)
  • Donderdag 8 juni: Herita. (Oude Beurs 27 - 2000 Antwerpen)

Meer informatie

Voor meer informatie kan je terecht bij Daphné Maes via daphne.maes@heemkunde-vlaanderen.be of op 015 20 51 74.