Workshop: auteursrechten

donderdag, 8 juni, 2017 -
10:00 tot 16:30

Auteursrechten en aanverwante rechten, zoals privacy- en portretrechten, hebben een grote impact op de werking van erfgoedorganisaties. Heb je het gevoel dat je meer moet weten over dit complexe terrein? Heb je concrete vragen of weet je niet goed wanneer je nu wat moet vermelden? Dan is deze informatieve workshop iets voor jou.

WAT

De interactieve infosessie van Faro focust op het auteursrecht, en in het bijzonder op wat relevant is voor de erfgoedsector. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod: uitzonderingen in de Auteurswet waar erfgoedinstellingen gebruik van kunnen maken, een toelichting bij de werking van beheersvennootschappen zoals Sabam, de privacywet, het portretrecht enzovoort.

VOOR WIE

Zakelijk medewerkers, verantwoordelijken, leidinggevenden, communicatie- en marketingmedewerkers en andere medewerkers uit de erfgoedsector die vaak met auteursrechten te maken hebben.
Om goed voorbereid aan de workshop te beginnen is het aan te raden vooraf de basisprincipes van het auteursrecht en enkele themadossiers door te nemen. Dat kan hier

PRAKTISCH

De workshop vindt plaats op 8 juni 2017 bij FARO: Priemstraat 51, 1000 Brussel. De workshop start om 10u en eindigt rond 16.30u.
Interesse? Schrijf je dan snel in, want de plaatsen zijn beperkt. Inschrijven kan tot 30 mei 2017.

Het inschrijvingsformulier vind je hier.
Meer informatie vind je hier of via jeroen.walterus@faronet.be