Zorgen voor morgen? Aan de slag met religieus erfgoed

dinsdag, 24 april, 2018 -
09:15 tot 15:45
donderdag, 26 april, 2018 -
09:15 tot 15:45

Het religieus erfgoed in Vlaanderen is rijk en divers, maar tegelijk ook kwetsbaar. De zorg ervoor is een complexe opdracht en zet beheerders en eigenaars onder druk. De grote aandacht voor religieus erfgoed biedt echter ook kansen. Door erfgoedgemeenschappen te ondersteunen en nieuwe doelgroepen aan te spreken, kunnen we de zorg voor erfgoed stimuleren. Daarom focust de studiedag dit jaar op het thema participatie


Zorgdragers komen zelf aan het woord. Ze delen hun praktijkervaring en vertellen wat een brede deelname aan de zorg en de beleving van religieus erfgoed voor hen betekent. Ook de theoretische onderbouw komt aan bod. Wat betekent participatie? Welke methodieken bestaan er? Wie gaat er in Vlaanderen mee aan slag? Tijdens ‘Zorgen voor morgen?’ kom je hierover alles te weten van dé specialisten en krijg je van het CRKC het laatste nieuws en de meest recente cijfers over het religieus erfgoed in Vlaanderen. 

Bekijk het volledige programma hier


Praktisch

De studiedag vindt plaats op twee data, op twee verschillende locaties.  

Dinsdag 24 april 2018 in de Clemenspoort in Gent. Adres: Overwale 3, 9000 Gent

Donderdag 26 april 2018 in de Oude Gevangenis in Hasselt. Adres: Martelarenlaan 42, 3500 Hasselt.


Inschrijven

Deelnemen aan deze studiedag kost €30. Studenten betalen €15. Broodjeslunch, koffiepauze en receptie zijn inbegrepen in de deelnameprijs. 

Inschrijven voor de studiedag kan tot 17 april via het inschrijvingsformulier


Een organisatie van

De studiedag is een organisatie van CRKC vzw met de steun van de Universiteit Hasselt.