Binnenvaart in oorlogstijd. Publicatie "Mon, schipper tijdens WO1"

(c) ruimschoots

Je bent een Belgische binnenschipper en als in de zomer van 1914 de Eerste Wereldoorlog begint vaar je net in… Duitsland. Dat overkwam Edmond Reyniers. Zijn oorlogsmemoires zijn nu in boekvorm gepubliceerd.

Het was op verzoek van zijn familie dat Edmond Reyniers (1883-1979) zijn memoires schreef. Mon, schipper tijdens W.O. I is nu net verschenen. Het vertelt over de moeizame terugkeer naar België (na een jaar) en over de rest van de moeilijke oorlogsjaren voor Mon en zijn gezin.

Leven op het water

Edmond voer met een sleepkempenaar, een type dat je soms nog wel eens kunt zien varen op de Schelde. Het comfort dat deze schepen boden is in niets vergelijkbaar met dat van hedendaagse binnenschepen. Hoe het leven aan boord honderd jaar geleden verliep, vertelt dit boek.

Meer info

Mon, schipper tijdens W.O. I is een uitgave van de vzw Ruimschoots. Bestellen kan via redactie@ruimschoots.org. Je kunt het boek ook kopen op de Angèle die in het Bonapartedok in Antwerpen ligt, als onderdeel van het Rijn- en Binnenvaartmuseum. Kostprijs: 15 euro. Verzending: 7 euro.