Call for papers: landschapscontactdag 29 september

Copyright Onroerend Erfgoed

De jaarlijkse landschapscontactdag vindt dit jaar plaats op 29 september. Thema: ‘Grenzen in het landschap’. Zijn grenzen obstakels? Hoe werden en worden ze aangegeven? Bieden ze opportuniteiten, scheiden ze mensen? Hadden we ze nodig of bleken ze overbodig te zijn? Kortom, alles wat met grenzen te maken heeft kan op 29 september belicht worden.

CALL FOR PAPERS

Heb je onderzoek gedaan naar de evoluties van grenzen? Kun je meer vertellen over het ontstaan van grenzen in het landschap, hun betekenis of de transformatie ervan? Ken je hun merktekens? Weet je van grensconflicten, bijvoorbeeld tussen gemeenten? Stel je dan kandidaat om jouw onderzoeksresultaten te delen!

De Landschapscontactdag is op zoek naar vijf lezingen die een boeiend aspect belichten van het fenomeen ‘grenzen’. Suggesties voor boeiende excursies in de omgeving van Wervik of voor een postersessie zijn welkom. Dien je voorstel voor een lezing of excursie in en wie weet ben je een van de sprekers op de landschapscontactdag van 29 september.

Praktisch

Mail vóór 1 juni een samenvatting van 250-400 woorden naar inge.verdurmen@rwo.vlaanderen.be

De Landschapscontactdag vindt plaats in de West-Vlaamse grensplaats Wervik, een vroegere Romeinse baanpost aan de Leie, pal op het grensvlak van Vlaanderen, Wallonië en Noord-Frankrijk. Een locatie die perfect aansluit op het thema.