Cloudguide: een app die de erfgoedsector digitaliseert

Twee jonge, gemotiveerde en gepassioneerde sprekers stelden op het Open Monumentencongres met veel trots Cloudguide voor: een succesvolle museumapplicatie. Ongeveer 300 instituties in 13 landen gebruiken de applicatie om bezoekers een onvergetelijk museumbezoek te bezorgen.

Met de applicatie op je smartphone of tablet kan je bijleren over verschillende musea wereldwijd. De sterkte van Cloudguide? Het is zeer gemakkelijk om te differentiëren voor je publiek. Zo kan je bijvoorbeeld in de app een rondleiding voor kinderen aanbieden, een top 10 gids voor het museum of een museumroute waarin je alles te zien krijgt in 30 minuten. De applicatie is handig in gebruik en biedt bovendien veel mogelijkheden. Zo is ze bijvoorbeeld multimediaal. Foto’s, video’s, geluid,.. alles kan!

Wat Cloudguide dan effectief voor jou kan betekenen? Cloudguide engageert zich dat de applicatie op tijd geüpdatet wordt, staat je bij in het gebruik van de applicatie en overlaad je daarnaast met honderden tips over wat bezoekers nu écht willen bijleren door de app te gebruiken. 

Thomas Feijen over de applicatie: “De museumapplicatie en het museum zelf, dat zijn communicerende vaten”.

Open Monumentencongres

Meer info over de sprekers en de inhoud van het Open Monumentencongres 2017 vind je hier.