De Europese Industriana Ergoedlabels

Op 11 mei worden de industriële erfgoedlabels uitgereikt. De volledige naam van het label is het Europese Industriana Label. Aan het Industriana label is een bepaalde QR-code verbonden die voorbijgangers of toeristen met hun smartphone kunnen scannen om zo meer te weten te komen over de geschiedenis en andere weetjes over de industriële erfgoedsite in kwestie. Industriële erfgoedsites met zo’n label zullen deel uitmaken van het Industriana netwerk.

Het label werd ontworpen in het kader van het ‘Genius Loci’-project. Dit project is gecofinancieerd door de Europese Commissie. Ook de Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie (VVIA) werkte mee aan het project.

Erfgoedsites met het Industriana Label

In de loop van vorig jaar konden projecten zich kandidaat stellen om kans te maken op zo’n Industriana Label. En met succes: in vergelijking met andere en grotere Europese landen boekte België een buitengewoon succes! Aan België zullen op 11 mei 22 labels worden uitgereikt. Van de industriële erfgoedsites die een label in ontvangst zullen nemen, bevinden er zich 17 in Vlaanderen. 

Welke industriële erfgoedsites vrijdag met trots het label in ontvangst mogen nemen is nog niet geweten. Houd zeker de website in de gaten en kom het als eerste te weten.