Doe mee met Wiki loves Heritage en verhoog de online aanwezigheid, zichtbaarheid en bruikbaarheid van erfgoed! 

Wiki Loves Heritage is een fotowedstrijd van 15 juni tot en met 15 november 2018 in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.


Iedereen kan deelnemen door foto's te maken van erfgoed in Vlaanderen en deze op te laden onder een vrije licentie op Wikimedia Commons op deze website


Een initiatief zoals Wiki Loves Heritage draagt bij tot het verhogen van de participatie en het betrekken van burgers bij het erfgoed. Vrijwilligers, erfgoedliefhebbers, fotografen en Wikipedia-enthousiastelingen nemen met andere woorden een actieve rol op en worden bij de werking van een erfgoedorganisatie betrokken.


Ook jij als erfgoedzorger kan deelnemen!

De wedstrijd staat open voor individuen. Als collectiebeherende of dienstverlenende organisatie kan je je steentje bijdragen door de de wedstrijd te faciliteren: van de deur gratis open te stellen voor fotografen over het organiseren van een workshop fotografie tot een erfgoedzoektocht in de buurt, de mogelijkheden zijn talrijk! Meer inspiratie vind je hier.


Of neem de wedstrijd op in je communicatie naar je cultureel-erfgoedgemeenschappen. Mogelijke hashtags zijn: #wikilovesheritage #EYCH2018 #EuropeForCulture


Meer informatie 

Interesse om een activiteit te organiseren in het kader van de fotowedstrijd? Neem dan voor meer informatie en ondersteuning contact op met Brigitte Myle via erfgoedjaar@vlaanderen.be en Sam Donvil via sam@packed.be.  

Meer uitleg over de fotowedstrijd, inclusief het reglement, lees je hier.