Eerste meeting locaties in 'Flanders heritage venues'-netwerk bekend

Recent werden de eerste zes meeting locaties voorgesteld die toetreden tot het netwerk van de 'Flanders heritage venues'. Dit is een netwerk van inspirerende vergaderlocaties in Vlaanderen dat door de lokale congresbureaus samen met Toerisme Vlaanderen wordt uitgebouwd. Het doel is om de komende jaren nog meer internationale congressen in Vlaanderen aan te trekken. 

Met “Flanders Heritage Venues”, een netwerk aan unieke erfgoedlocaties voor congressen, wil Vlaanderen zich onderscheiden van de concurrentie. Het netwerk bevat nu al zes locaties, die Toerisme Vlaanderen het voorbije jaar heeft klaargestoomd. Het gaat om Flanders Meeting & Convention Center Antwerp (het vernieuwde congrescentrum naast de Zoo in Antwerpen), Botanic Gardens (het vroegere Elzenveld Hotel in Antwerpen), Thor Central (mijngebouw in Waterschei), Bokrijk (kasteel en twee historische huizen), De Hoorn (voormalige Stella Artois-brouwerij in Leuven) en Het Predikheren (het predikherenklooster in Mechelen).

Op termijn komen er nog eens elf sites bij het netwerk. Het gaat om het Augustijnenklooster (Gent), House Le Neuf (Edegem), de Handelsbeurs van Antwerpen, Plantentuin Meise, Alden Biezen (Bilzen), de oude mijnsite van Heusden-Zolder, de Heilige Magdalenakerk (Brugge), het Provinciaal Hof (Brugge), het Kursaal in Oostende, Hotel de la Poste (site Thurn en Taxis in Brussel) en de Beurs van Brussel.

Vlaanderen als inspirerende congresbestemming

Met het nieuwe merk ‘Create tomorrow’s heritage’ wil Toerisme Vlaanderen de meeting locaties en congresbureaus verenigen rond de gezamenlijke promotie van Vlaanderen als congresbestemming. Vlaanderen wordt hierbij neergezet als een bestemming die congresdeelnemers inspireert. Dankzij de samenwerking met de congresbureaus en de meeting locaties slaagde Toerisme Vlaanderen er in 2018 in om 58 internationale associaties actief te overtuigen om hun congres in Vlaanderen te organiseren.