Erfgoedlening voor restauratie- en herbestemmingswerken

Keek jij op zaterdag 8 september ook naar de regeringsmededeling naar aanleiding van Open Monumentendag? Dan hoorde jij als eerste het nieuws in verband met de erfgoedlening voor restauratie- en herbestemmingswerken


Heb je de regeringsmededeling gemist? Geen probleem. We vatten het graag nog eens voor jou samen. Minister-president en minister voor onroerend erfgoed Geert Bourgeois stelde de erfgoedlening voor. De erfgoedlening is een lening met lage rentevoet voor restauratie-, renovatie- en herbestemmingswerken aan beschermd onroerend erfgoed en gebouwen opgenomen in de inventaris van het bouwkundig erfgoed. De lening moet een stimulans zijn om nieuwe investeringsprojecten in onroerend erfgoed op te starten. 


Als minister bevoegd voor Onroerend Erfgoed werk ik voortdurend aan een beter onroerend erfgoedbeleid,” aldus minister-president Geert Bourgeois. “De mogelijkheid om een goedkope erfgoedlening aan te gaan moet ervoor zorgen dat het verwerven van een beschermd monument aantrekkelijker wordt, en dat langdurige leegstand en verval kan vermeden worden, zodat ons prachtig patrimonium bewaard kan blijven.”

Meer informatie over de erfgoedlening vind je hier