Erfgoedplus winnaar Europa Nostra Award

Campagnebeeld Europa Nostra 2017

De Europese Commissie en Europa Nostra maakten recent de winnaars van de Europese Prijs voor Cultureel Erfgoed/De Europa Nostra Awards bekend. Een mondvol, maar absoluut de moeite waard: dit is zowat de hoogste eer in erfgoedland. Zeg maar: de Oscars van de erfgoedsector.

Belgische winnaar

29 laureaten uit 18 landen werden in de bloemetjes gezet voor hun glansprestaties in categorieën als conservatie, onderzoek, toegewijde dienstverlening, opleiding scholing en bewustmaking. De Belgische winnaar heet dus Erfgoedplus, het bekende online erfgoedplatform. Erfgoedplus krijgt de prijs in de categorie opleiding, scholing en bewustwording.

Erfgoedplus.be

Erfgoedplus is een terechte winnaar van deze prestigieuze award. Al was het maar omdat dit een kwestie is van ‘drie in één’: dit is tegelijk een erfgoeddatabank, een erfgoedwebsite en een digitale erfgoedinventaris. De verschillende mogelijkheden maken van Erfgoedplus een handig instrument voor toeristische diensten, gidsen, leerkrachten, professoren, scholieren, studenten,… Kortom: erfgoedplus gebruiken kan in de brede erfgoedsector goed van pas komen.

Ook de initiatiefnemers zijn met z’n drieën, en eigenlijk met nog veel meer: de provincies Limburg en Vlaams-Brabant en de stad Leuven werken voor Erfgoedplus samen met allerlei erfgoedbeherende organisaties: musea, verenigingen, kerkfabrieken, bewaarbibliotheken, heemkundige kringen…

Publieksprijs

Voor de laureaten is de wedstrijd nog niet voorbij. Momenteel zijn de 29 winnaars nog in de running voor de publieksprijs. Om die te bemachtigen moeten de verschillende projecten zo veel mogelijk online stemmen achter hun naam krijgen. Stemmen kan nog tot 3 mei. Stem hier op jouw favoriet.

Bekijk alle laureaten hier.

Jouw project bekroond in 2018?

Kan jouw project, organisatie of site in de voetsporen van Erfgoedplus treden? Dat kan! Inschrijven voor de Europa Nostra Award 2018 kan vanaf 15 mei tot 1 oktober via deze website