Europa Nostra is op zoek naar de 7 meest bedreigde monumenten van Europa

Ken je belangrijk erfgoed dat om een of andere reden bedreigd wordt, zoals een historisch monument, een archeologische site, plaatsen met een bijzondere erfgoedwaarde, een industrieel complex, een historisch park, een museum of roerend erfgoed? Waarom zou je het dan niet nomineren voor het ‘7 Most Endangered’ programma 2020 van Europa Nostra


Gezocht: nieuwe toekomst

Het ‘7 Most Endangered’ programma identificeert bedreigd erfgoed in Europa en mobiliseert overheids- en private partners - zowel lokaal, regionaal, nationaal als Europees - om een levensvatbare toekomst voor die sites te vinden. Het is geen financieringsprogramma maar dient als een katalysator voor actie

Europa Nostra, een Europees erfgoednetwerk, realiseert dit programma in samenwerking met de European Investment Bank Instituut en met de steun van het Creative Europe programma van de Europese Unie. 


Nomineer jouw bedreigd erfgoed

Je kan erfgoed nomineren met de steun van een organisatie die lid is van Europa Nostra of bij Europa Nostra Belgium, de nationale vertegenwoordiger in België. 

Nominaties moeten ingediend worden vóór 1 augustus 2019 via de website van het ‘7 Most Endangered’ programma. De zeven geselecteerde Europese sites voor 2020 worden bekendgemaakt in maart 2020.   


Meer informatie

Meer info vind je hier