Fotowedstrijd: Wiki loves Heritage

Wiki Loves Heritage Belgium is een fotowedstrijd in België die loopt van 1 juli tot en met 30 november 2019. Tijdens de wedstrijd uploaden deelnemers hun mooiste erfgoedfoto's. Er is een leuke prijs voor de winnaar en erfgoed wordt zichtbaarder gemaakt voor het grote publiek aangezien de beeldbank van Wikipedia fors wordt aangevuld. De winnaars van vorig jaar kan je hier bewonderen. 


Foto's van erfgoed?

Alle erfgoed komt in aanmerking, zowel onroerend als roerend erfgoed, zowel immaterieel als maritiem erfgoed. Door de foto’s op te laden onder een vrije licentie geven deelnemers expliciet toestemming om hun werk te kopiëren, bewerken en te verspreiden. Dat maakt het makkelijker voor anderen om de beelden te gebruiken, bijvoorbeeld bij een boeiend artikel. De foto's worden zo een belangrijke schakel in het proces om erfgoed zichtbaarder te maken.


Doe mee tijdens Open Monumentendag

Tijdens Open Monumentendag zijn jaarlijks honderdduizenden mensen op pad om erfgoed te bezoeken: het ideale moment dus om mee te doen aan de fotowedstrijd! Stel jouw monument open en laat bezoekers zoveel mogelijk foto's nemen van jouw gebouw, collectie of de omgeving. Ook na Open Monumentendag zijn er nog genoeg andere gelegenheden waarop jij als erfgoedbeheerder of -organisatie de fotowedstrijd kan ondersteunen. We nodigen alle erfgoedorganisaties dan ook uit om bijvoorbeeld een selectie van de collectie toegankelijk te maken voor fotografen, fotografieworkshops, erfgoedwandelingen,...


Meer informatie

Meer informatie vind je hier