Gratis nieuwe tool voor vrijwilligerswerk

Waar kan ik als vrijwilliger aan de slag?  Of hoe zit dat met de vrijwilligerswet? Met die vraag zitten heel wat potentiële vrijwilligers. Organisaties en verenigingen zijn aan de andere kant vaak op zoek naar extra vrijwilligers, en weten ook graag hoe ze alles in orde moeten zetten om met vrijwilligers te werken. Om aan die noden tegemoet tekomen ontwikkelde het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk een handige nieuwe tool.

Wil je als lokaal bestuur, koepel of organisatie graag potentiële vrijwilligers en/of vrijwilligersorganisaties ondersteunen? Maak dan zonder moeite een online vrijwilligersloket op jouw website via tools.vrijwilligerswerk.be.  


Een online vrijwilligersloket

Via de nieuwe tool zet je op jouw website:

  • gratis teksten over vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld over werken met vrijwilligers, de vrijwilligerswet, de gratis vrijwilligersverzekering, voordelen van vrijwilligerswerk en meer.
  • specifieke vacatures van www.vrijwilligerswerk.be, zoals alle vrijwilligersvacatures op je grondgebied, je eigen vacatures of vacatures relevant binnen je sector (tegen een kleine vergoeding).

Door de tool te gebruiken toon  je gratis actuele teksten over vrijwilligerswerk op de website van je stad, gemeente, koepel of organisatie. Wijzigt er iets aan de kostenvergoedingen? Is er een wetswijziging? Daar hoef je je geen zorgen meer over te maken. Het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk past dit centraal aan. Het verschijnt meteen correct op jouw website. Alles gebeurt automatisch en ziet eruit als een deel van jouw website. 

Een klein voorsmaakje: je vindt via de tool bijna 40 correcte en heldere teksten over de vrijwilligerswet, vrijwilligersbeleid, promotie van vrijwilligerswerk en de gratis vrijwilligersverzekering.


Waarom zou je werken met de tool?

Je vecht mee tegen versnippering in het vrijwilligerswerk én je biedt een superservice aan je bezoekers aan. 

Een aanvraag indienen om gebruik te maken van de actuele teksten doe je hier.


Meer informatie

Alle informatie vind je hier.