Herita kan jou helpen!

Op vrijdag 8 september had Jan Hautekiet het in zijn programma op Radio 1 over monumenten in heel Vlaanderen die dringend aan restauratie toe zijn. Er kwamen veel reacties op deze uitzending.

Wist je dat ook Herita hierbij kan helpen? Een Herita-projectrekening is een alternatieve financieringsvorm voor erfgoedprojecten. Herita is erkend voor het uitreiken van fiscale attesten. Deze attesten geven potentiële donateurs een duwtje in de rug om jouw erfgoedproject financieel te steunen met een gift. En dat er met deze Herita-projectrekeningen een heleboel gerealiseerd kan worden, bewijst het voorbeeld van de Jezuïetenkerk.

De Jezuïetenkerk in Lier: ooit een kerk, vandaag een bruisend centrum voor muziek 

Van voormalige kerk tot concertzaal, dat is de transformatie die de Jezuïetenkerk in Lier onderging. 

Deze Jezuïetenkerk werd enkele jaren geleden aangekocht door de openmonumentenvereniging Eduard Bressinck vzw. De vzw voelde zich geroepen om mee te helpen in de zoektocht van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans naar een polyvalente concertzaal en repetitieruimte. Een enthousiaste groep vrijwilligers van deze vzw engageerde zich om het voormalige kerkgebouw te restaureren en renoveren tot de cultuurcampus die de Jezuïetenkerk nu is. Om de restauratie en herbestemming van de kerk tot concertruimte te financieren, opende de organisatie in 2005 een Herita-projectrekening. Dankzij de Herita-projectrekening wierf de organisatie een mooi bedrag aan giften én is de ooit leegstaande Jezuïetenkerk herbestemd tot prachtige concertzaal en veelzijdige repetitieruimte. 

Alle info over het project en ook de verschillende manieren waarop je het project kan steunen vind je hier.

Interesse?

Geïnteresseerd in een Herita-projectrekening? Lees er hier alles over.