Human-Computer Interaction en de erfgoedsector?

Tijdens één van de namiddagsessies op het Open Monumentencongres komt Marije Nouwen een interactieve workshop geven waarin ze je leert hoe je een bezoeker-centred plan kan opstellen.

Marije Nouwen is verbonden aan het Meaningful Interactions Lab, kortweg Mintlab, een onderzoeksgroep verbonden aan de faculteit Sociale Wetenschappen van de KU Leuven. Mintlab verricht onderzoek binnen het domein van Human-Computer Interaction (HCI) vanuit het perspectief van de Sociale en Humane Wetenschappen. De missie van Mintlab is om zinvolle en waardevolle interacties met technologie te onderzoeken en te ontwerpen. Het actief betrekken van de gebruikers, in dit geval bezoekers van een museum of erfgoedsite, staat centraal in hun aanpak.


Een van de vele projecten van Mintlab is onder andere onderzoek doen naar de profielen van museumbezoekers. Het doel van dit onderzoek is om individuele en groepsinteracties te meten tijdens een museumbezoek. Daarnaast ontwerpt Mintlab een bezoeker-centred plan dat je kan helpen om feedback van bezoekers op een subtiele manier te verzamelen.


Benieuwd naar de uitdagingen die komen kijken bij het opstellen van bezoekersprofielen? Je komt het tijdens de sessie van Marije Nouwen op het congres allemaal te weten.