Maak kennis met de keynotespreker en de 3 ervaringsdeskundigen van de studiedag projectfinanciering

Keynotespreker

Bernard Fornoville is werkzaam bij de Koning Boudewijnstichting en bij de Sociale Innovatiefabriek, waar hij sociale ondernemers adviseert en begeleidt. Vanuit zijn expertise als voormalig financierder bij Trividend en zijn jarenlange ervaring als procesbegeleider van sociaal ondernemers, deelt hij zijn kennis en ervaring over de financieringsmix aan de hand van concrete voorbeelden van binnen en buiten de erfgoedsector. Met dit handige overzicht en zijn tips heb je de tools in handen om je financieringsplan op te stellen en aan de slag te gaan.


Ervaringsdeskundigen

Leen Van de Weghe (regionaal landschap Pajottenland en Zennevalei) getuigt vanuit de praktijk over hoe zij met verschillende erfgoedpartners gebruik maken van lokale, regionale en Europese subsidies om lokale erfgoedprojecten, zoals dat van de Heetveldemolen, te ondersteunen. Wat doen ze precies en hoe zorgt de samenwerking ervoor dat ook kleine erfgoedspelers van Europese middelen kunnen genieten, vraag het aan Leen.Koen De Vlieger-De Wilde van Kasteel d’Ursel is een echte erfgoedondernemer. Met goeddoordachte acties, weet hij de gemeenschap rond en ver buiten het kasteel te mobiliseren om te geven voor de restauratie en de publiekswerking van het kasteel. Hij getuigt over wat werkte en niet werkte tijdens de crowdfundingsacties ‘Schrijf en Blijf ’, ‘Cuvee Antonine’ en andere initiatieven.Paul Lambrechts van de vzw Heerlijk Heers vertelt het verhaal van de wedergeboorte van het Kasteel van Heers. Wat kan je doen als je absoluut geen financiële middelen hebt, maar er wel veel goesting is bij buurtbewoners en allerhande vrijwilligers om het kasteel te redden van de ondergang? Kom luisteren naar Paul die getuigt over hoe je met creatieve interventies en met mensen heel wat gerealiseerd krijgt, zonder dat het je veel kost. 
 


Jouw financieringsvraagstuk aankaarten met één van deze 4 gasten? Kom naar het Lerend Netwerk Projectfinanciering, krijg antwoorden op je vragen en ga na naar huis met een heleboel tips!