Maak kennis met Geert Dobbelaere

Op het Open Monumentencongres kan je Geert Dobbelaere van Emolife aan het werk horen. Tijdens zijn sessie 'Iedereen Friendraiser' neemt Geert je mee op weg in de eerste stappen van friendraising. 

Zoals de titel van de sessie al doet vermoeden, gaat het bij friendraising om een vorm van fundraising. Volgens Emolife loopt de zekerste weg naar succes via de warme vriendenkring die erfgoedzorgers uitbouwen; vandaar friend-raising. De stap naar vragen om giften is natuurlijker, duurzamer en respectvoller wanneer je dromen, DNA, verleden en toekomst met de schenker deelt.

Wat is Emolife en wie is Geert Dobbelaere? 

We vroegen het Geert zelf:

"De wereld een klein beetje beter maken elke dag; dat doen wij bij Emolife. Mijn puur commerciële achtergrond is daarbij een welkome invalshoek. Iedereen kan iets leren van de technieken die het bedrijfsleven gebruikt; en andersom kan het bedrijfsleven leren van de ervaringen van erfgoedzorgers. Succesvolle bedrijven hebben minstens dat gemeen met succesvolle erfgoedzorgers: ze hebben oog voor hun vrienden en weten hun verhaal te brengen. Want erfgoed is pas relevant als je het verhaal vertelt van de mensen die er wonen, werken en feesten. Wij krijgen dagelijks de kans mee te schrijven aan nieuwe verhalen, doe mee!"

Thema financiering op het congres

Ook tijdens de lezing 'Gered! Hoe fondsen werven voor Brels schip' wordt dieper ingegaan op fondsenwerving. Tijdens de lezing vertelt Piet Wittevrongel hoe vijf vrijwilligers op creatieve wijze duizenden euro's verzamelden voor de restauratie en thuiskomt van de Save Askoy II, het voormalige schip van Jacques Brel. Op het einde van deze sessie deelt expert Geert Dobbelaere zijn reflecties over deze methodieken met de deelnemers.

Meer over het Open Monumentencongres