Massemense Dorpslinde dingt mee naar titel 'Europese Boom van Het Jaar'

Massemense Dorpslinde Roel Jacobs

De bekende lindeboom in het centrum van Massemen, deelgemeente van Wetteren, kroonde zich in september 2016 tot Belgische ‘Boom van het Jaar’. Wordt de trots van Massemen op 21 maart ook ‘Europese Boom van het Jaar’? Hij staat met vijftien collega-bomen op de shortlist. De bekendmaking vindt plaats in Brussel.

EUROPESE BOOM VAN HET JAAR

De wedstrijd ‘Europese Boom van het Jaar’ ontstond in Oost-Europa en gaat elk jaar op zoek het verhaal achter opmerkelijke bomen. Meer dan naar schoonheid of ouderdom. Het dubbele doel is: bomen in de kijker zetten die van belang zijn voor een lokale gemeenschap. En twee: het belang van boomverzorging benadrukken.

VETERAANBOOM

De linde op het dorpsplein van Massemen is de oudste inwoner van het dorp. Waarschijnlijk is hij geplant toen de kerk werd afgewerkt in 1645. Zijn bijzondere vorm kreeg hij doordat hij lang geleden geknot is. Deze veteraanboom staat pal om het nog enkele eeuwen vol te houden… In Vlaanderen zijn bomen van zijn soort een zeldzaamheid. 

IN DE BUURT 

Ben je van plan de Massemense Dorpslinde eerst te bezoeken alvorens je stem uit te brengen? Ga dan zeker ook langs bij de Van Hauwermeirsmolen. Meer info over dat monument vind je hier.

Meer weten? 

Meer informatie over de dorpslinde van Massemen vind je hier.
Meer informatie over de Europese wedstrijd, de shortlist en de uitreiking op 21 maart (stemmen kan niet meer) vind je hier.