Meer natuurbeleving rond Brussel

Natuur & Erfgoed was één van de thema’s op Open Monumentendag. Om de natuurbeleving in Brussel te verhogen, ondertekenden de Vlaamse agentschappen Natuur en Bos en Plantentuin Meise op 5 september een samenwerkingsovereenkomst. 

De twee zullen in de toekomst kennis delen en het aanbod beter op elkaar afstemmen met promoties en arrangementen. Het doel van de overeenkomst is om de natuurbeleving in de Vlaamse Rand rond Brussel te verhogen en te streven naar meer en beter openbaar toegankelijk groen in de Vlaamse Rand rond de hoofdstad. 

Kennisdeling

De samenwerking tussen de twee agentschappen zorgt ervoor dat de kennis die beiden apart hebben, nu gedeeld kan worden. Het kan gaan over praktische kennis op het gebied van datamanagement, onthaal van bezoekers, opleidingen, promotie en het inzetten van vrijwilligers, maar ook over specifieke kennis over het beheer van levende collecties en beheertoepassingen. 

Combitickets en arrangementen

Dankzij de gebundelde krachten van de twee agentschappen wordt het mogelijk om het groen in de rand rond Brussel sterker te profileren als trekpleister voor (internationale) bezoekers. Aan de hand van gemeenschappelijke promoties en innovatieve arrangementen willen de agentschappen de natuurbeleving sterk verhogen.