Nieuwe publicatie over kasteeldomein Gruuthuyse

Na een uitgave over het Blauw Kasteel (2009), kasteel De Cellen (2013) en kasteel de Herten (2017) plaatst de Heemkundige Kring Oostkamp opnieuw een Oostkamps kasteel in de schijnwerpers. 

Kasteel Gruuthuyse, waarschijnlijk de oudste kasteelsite in Oostkamp, vroeg al lang naar een meer diepgaande studie. Ondanks de zware brand in 1981 die het volledig dak en een deel van het interieur van dit prestigieuze kasteel in neorenaissancestijl verwoestte, zijn de auteurs erin geslaagd om heel wat nieuwe informatie samen te brengen. 

Het boek vertelt de uitgebreide geschiedenis van de adellijke residentie aan de Rivierbeek en van de vroege bewoning in het beekdal tot de actuele toestand van het beschermde domein. Het boek besteedt aandachtaandacht aan het oude leengoed Ten Torre, de heerlijkheid Oostkamp, de opeenvolgende eigenaars waaronder de Brugse heren van Gruuthuse, de uitbouw van het landgoed en veel meer. 

Boekvoorstelling

Op zondag 5 mei vindt in het kasteeldomein een happening plaats waarop het boek wordt voorgesteld.

Het boek bestellen 

Interesse in de bijzondere geschiedenis van dit kasteeldomein? Je kan het boek bestellen door het gepaste bedrag te storten op rekening BE39 7380 0147 4119 van HKO met vermedling 'Gruuthuyse' en eventueel je e-mailadres.