Oproep: Europees Archeologiecongres in Maastricht

OMD Brugge

Het jaarlijks Europees archeologiecongres vindt in de zomer van 2017 voor de 23e keer plaats en dit keer in Maastricht. Toevallig dat de European Association of Archeologists (EAA) dit jaar voor Maastricht gekozen heeft? Uiteraard niet. Het is namelijk 25 jaar geleden dat het Verdrag van Maastricht getekend werd en daarmee aan de basis lag van de Europese Unie. Niet enkel dit beslissend verdrag, ook het Verdrag van Malta werd in 1992 ondertekend. De invloed van beiden verdragen op de Europese archeologiesector zullen tijdens het congres uitvoerig besproken worden. 

Voor wie 

Voor iedereen met bijzondere interesse in archeologie. Dit congres is een unieke kans om internationale contacten binnen de archeologiewereld te leggen en verschillende interessante sessies bij te wonen. 

Let op: om je in te schrijven voor dit congres registreer je jezelf als lid van de European Association of Archeologists voor 30 april. Je betaalt je lidgeld en kan dan zonder problemen deelnemen aan het congres.

Praktisch

De European Association of Archeologists is nog op zoek naar interessante bijdragen over de effecten van beide verdragen op de archeologiesector.


Wil jij graag jouw kennis over dit thema delen tijdens het congres? Dien je bijdragen dan hier in.
De inschrijvingen lopen al volop. Wil jij er ook graag bij zijn? Schrijf je dan hier in.

Het congres vindt plaats van 30 augustus tot 3 september in Maastricht.

Meer informatie over het congres vind je hier en ook in onze kalender is al een plekje voor dit congres gereserveerd.