Oproep: Neem deel aan water-rAnt 2017

Het grootste watererfgoed evenement water-rAnt is toe aan zijn tiende editie. Van vrijdag 22 tot zondag 24 september kan je op het Eilandje in Antwerpen kennismaken met honderden authentieke schepen en de tientallen organisaties die zorg dragen voor dit watererfgoed. Water-rAnt nodigt alle authentieke schepen en hun bemanning uit om deel te nemen aan dit evenement!

Authentieke schepen

Met authentieke schepen worden schepen bedoeld die gebouwd zijn voor 1967 en sinds dan niet veel aan hun uitzicht hebben veranderd. Ook schepen die als replica gebouwd zijn naar plannen van minstens vijftig jaar geleden zijn welkom. 
Jollen, vletten, jachten, vissers-, werk- of havenschepen, sail traning- of schoolschepen, of bedrijfs-, dienst- en havenvaartuigen zijn welkom. Ook Old Gaffers, rond- en platbodems en klassieke scherpe jachten kunnen deelnemen.

Deelnemers

Deelnemende schepen, boten, jollen, vletten en historische vaartuigen krijgen een gratis ligplaats. Ook krijg je als deelnemer een handige ‘captain’s handbook’ met alle richtlijnen en het uitgewerkte onthaalprogramma. Bemanningsleden kunnen onder meer genieten van een bemanningsdiner, een “houten havenhoofd” ontbijt en een bezoek aan nautische trekpleisters van de havenstad. Bovendien is het evenement ook de ideale gelegenheid om te netwerken en jouw stukje watererfgoed aan de wereld te tonen!
Je kan uiteraard ook als organisatie die iets met watererfgoed te maken heeft deelnemen aan Water-rAnt. Water-rAnt is de ideale gelegenheid om het grote publiek te laten kennismaken met jouw organisatie. 

Praktisch

Meer informatie over het evenement vind je hier.
Je kan je hier aanmelden voor deelname. 

Water-rAnt

Water-rAnt wil publiek laten kennismaken met het levenslustige waterfgoed van de Scheldedelta en alle organisaties die mee instaan voor het behoud en onderhoud van dat erfgoed.