Organiseer jij een activiteit op de Open Kerkendagen?

Op zaterdag 1 en zondag 2 juni vinden opnieuw de Open Kerkendagen plaats. Wist je dat dit al de twaalfde editie is? 

Het thema van dit jaar is 'emoties'. 


Over het evenement

De Open Kerkendagen is een tweedaags erfgoedfestival waarop het religieus erfgoed in de kijker wordt gezet. Alle kerk- en gemeentebesturen in België, het Groothertogdom Luxemburg en de regio Grand Est in Frankrijk worden uitgenodigd om deel te nemen om zo hun gebedshuis toegankelijk te maken voor het brede publiek en activiteiten te organiseren, bij voorkeur binnen het thema van de huidige editie “Emoties”. 

Vermits religieuze gebouwen met een kaleidoscoop vergeleken kunnen worden, die schitteren van duizend kleurrijke vormen, zijn zij gegrift in de mysteries van het onzichtbare, gekneed door de luister of de nederigheid van generaties, trillend van intense muzikale emoties. Het is niet mogelijk gevoelloos te blijven voor al de verhalen die zij ons toefluisteren.


Wil je deelnemen? 

Alle informatie in verband met je deelname vind je hier

Het inschrijvingsformulier vind je hier

Bekijk zeker ook de inspiratiegids. De gids helpt je ongetwijfeld op weg in jouw zoektocht naar fijne activiteiten en geeft je maar liefst 50 onmisbare tips!


Over de organisatie

Een kerk is een richtpunt in het landschap, een gemeenschappelijk herkenningsteken voor de bewoners, een ruimte open voor iedereen die erfgoed wil ontdekken, maar ook een ruimte voor gebed, meditatie, terugkeer naar de kalmte...

De stichting streeft ernaar een netwerk van “open kerken” op te richten die gezamenlijke acties voeren om in deze kerken een warme en rustgevende sfeer te scheppen.

Meer informatie vind je op de website: www.openkerken.be