VAKlab opent de deuren

Op 22 maart opende VAKlab de deuren, een gloednieuw expertise- en dienstencentrum  rond vakmanschap en ondernemerschap in het Kasteel van Bokrijk. VAKlab richt zich op prestarters, starters en ondernemers actief binnen een vakmanschap en  biedt een hele waaier aan activiteiten en diensten aan. 

VAKlab

Via VAKlab ontwikkelt Bokrijk zich als een draaischijf rond vakmanschap en ondernemerschap. VAKlab biedt ondersteuning aan iedereen die een vakmanschap beheerst en van hieruit een professionele activiteit wil opstarten of verder wil groeien binnen een bestaande onderneming. Tot het doelpubliek behoren zowel studenten en starters als ervaren vakmensen en ondernemers die hun kennis en kunde willen versterken. Zij hebben de keuze uit een breed aanbod aan gratis activiteiten, gaande van  informele inspiratiecafés, groepstrainingen en masterclasses tot  netwerkevents en praktijkondersteuning. VAKlab werkt hiervoor samen met diverse partnerorganisaties en verwijst door naar hun expertise en diensten waar nodig. VAKlab werkt bovendien samen met bedrijven om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. Op die manier is vakmanschap een katalysator voor vernieuwing en innovatie binnen andere sectoren . 
 
Vanaf 2019 opent VAKlab drie open ateliers in drie historische gebouwen van het Openluchtmuseum. Vakmensen kunnen hier in contact komen met andere makers en vakdomeinen om nieuwe ideeën en prototypes te ontwikkelen. De ruimtes bieden ook de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen in een omgeving die technisch volledig up te date is. 
 

Meer over VAKlab

Meer informatie over VAKlab vind je hier