Vleva Maakt je wegwijs in Europa

CC_BY_NC_2.0_Michal Kubicek

Vleva, ook wel het Vlaams-Europees verbindingsagentschap, werd in 2006 opgericht.
Het doel van Vlevla? Een brug bouwen tussen Europese en Vlaamse lokale overheden, het middenveld en de Vlaamse overheid.
Waarom Vleva? Omdat Europa belangrijk is voor Vlaanderen en omdat Vlaanderen belangrijk is voor Europa. 


Het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed is als het ware een uitnodiging om je collecties, werking en organisatie op de (Europese) agenda te zetten. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, een organisatie die je daar ongetwijfeld bij kan helpen is Vleva.


Vleva helpt jou bij volgende zaken:

  • Vleva monitort het Europees nieuws: je krijgt informatie op basis van beleidsdocumenten die Vleva filtert en analyseert. Je vindt hier 'Europees nieuws'.
    In de beleidsmonitor volgt Vleva thema's als Algemene Verordening van gegevensbescherming, Europese Pijler voor Sociale Rechten, Europese Stedelijke Agenda, Klimaat- en energiedoelstellingen voor 2030,... 
  • Vleva is een bruggenbouwer: netwerken staat centraal bij Vleva. Informatie-uitwisseling en belangenbehartiging liggen aan de basis van Vleva.
  • Vleva is jouw wegwijzer over vragen over Europese initiatieven en contacten en geeft je informatie over Europese subsidies en jobs.
  • Vleva is belangenbehartiger: Vleva neemt geen standpunten in, maar ondersteunt leden en overheden bij lobbyactiviteiten zodat juiste informatie op het juiste tijdstip bij de juiste persoon terecht komt. 

 

Meer over Vleva

Je kan hier lid worden van Vleva. 

Interesse in infosessies, workshops of debatten rond het Europees thema? Bekijk hier de kalender van Vleva.

Je kan Vleva ook volgen op Twitter, Facebook en LinkedIn.