Wiki Loves Heritage: regionale infomomenten

Wiki Loves Heritage nodigt erfgoedbeheerders en -organisaties, erfgoedgemeenschappen en -liefhebbers, fotografen en Wikipedianen uit om samen erfgoed online te ontsluiten onder een vrije licentie. Op die manier kan iedereen de beelden gebruiken, op Wikipedia en daarbuiten, bereiken we een breed en nieuw publiek en verhogen we de bekendheid van ons erfgoed.


Met het initiatief Wiki Loves Heritage wil de Vlaamse overheid samen met Wikimedia België de online aanwezigheid en zichtbaarheid van erfgoed in Vlaanderen verhogen, meesurfend op het bereik en de impact van een van de bekendste en meest gebruikte websites ter wereld. Veel collectiebeherende organisaties wereldwijd werken nu al samen met Wikimedia: van de British Library tot het Tropenmuseum in Amsterdam.


 
Om het initiatief kracht bij te zetten, is aan het project een fotowedstrijd gekoppeld. Met de fotowedstrijd willen we erfgoedorganisaties en -beheerders aansporen zich open te stellen voor fotografen – zowel amateurs als professionals. Jij beslist hoe je de fotowedstrijd invult: een selectie van de collectie toegankelijk maken voor fotografen, een fotografieworkshop, een Wikipedia-schrijfsessie, een erfgoedwandeling of -zoektocht in je buurt, het vrijgeven van content, enz. Kies een formule die past bij de aard van je erfgoed of organisatie. Open de deuren gedurende de hele periode of organiseer een of meer activiteiten onder begeleiding.Naast de fotowedstrijd voor het brede publiek, kan je ook op andere manieren samenwerken met Wikipedia en Wikimedia, op zowel korte als lange termijn, bijvoorbeeld door het vrijgeven van content.
 

Regionale infomomenten

Ben je geïnteresseerd? De Vlaamse overheid organiseert samen met PACKED vzw en FARO enkele regionale infomomenten om je op weg te helpen. Alle info over deze regionale infomomenten vind je hier

Met vragen kan je terecht bij de coördinator van het Europese Erfgoedjaar voor Vlaanderen: Brigitte Myle via erfgoedjaar@vlaanderen.be