• Adeläide vakantiewoning - Ronse
  • Adeläide vakantiewoning - Ronse

Adeläide vakantiewoning - Ronse

Op 5 minuutjes wandelen van de Grote Markt van Ronse, staat een opvallend burgerhuis in neo-Vlaamse-renaissancestijl. Industrieel R. De Rodere bouwde het in 1885 en liet het jaartal in de gevel inbeitelen. Later deed het huis dienst als woning voor achtereenvolgens dokter Ferrant en industriëlen Henrist en Wittamer.

Vandaag is het indrukwekkende pand, van de gewelfde kelder tot de nok van de trapgevel drie hoog, grondig gerenoveerd, in volle glorie hersteld en met het modernste comfort uitgerust.

Je kan er samen met familie, vrienden of vereniging (max. 20 personen) een weekend of een week verblijven. Het vakantiehuis ademt klasse en combineert de statige schoonheid van toen met de strakke vormgeving en het moderne comfort van nu. Beschilderde plafonds, houten lambriseringen, wandtapijten met landelijke taferelen, marmeren schouwen en deuren met glas in lood getuigen van het rijke textielverleden van de stad.

Al deze historische weelde matcht wonderwel met de al even luxueuze, nieuwe inrichtingen: moderne badkamers, professionele keuken, koelcel, sauna, hot tub, jacuzzi, cinemazaaltje en cafeetje, compleet met tapinstallatie en caféspelen.

Vakantiewoning Adelaide is de ideale uitvalsbasis om het mooie Ronse en de wijdere omgeving te ontdekken!


Ledenvoordeel

Herita-leden krijgen op vertoon van hun Herita-lidkaart een gratis ontbijt voor de hele groep bij het boeken van een midweek of weekend.
 
Ben je nog geen lid? Meld je dan snel gratis aan!
 


Ontdek Ronse: wandel- en fietsroutes

Ronse is de perfecte thuisbasis voor wandelaars, wielertoeristen en mountainbikers. Mountainbikers wanen zich hier, met ruim 220 km routes, in een waar mountainbikeparadijs. En voor de kilometervreters op de fiets kan geen enkele regio in het land opboksen tegen de Vlaamse Ardennen. Geen wonder dat de grootste jaarlijkse Wielerklassiekers hier passeren: Kuurne-Brussel-Kuurne, de E3-Prijs, De Omloop, en uiteraard De Ronde! Fietsers die graag vooraf een route uitstippelen, kunnen zich voorbereiden op www.ontdekronse.be.

Onze aanraders voor wandelaars zijn de Muziekbosroute (korte of lange versie), de Art-decowandeling en de Taalgrenswandelroute. Wandelaars met grote of kleine plannen komen hier op ideeën.

 

 

Adeläide vakantiewoning - Ronse
Adres en contact: 

Wijnstraat 28

9600 Ronse

T. 0471 19 52 42

contact@adelaide.be