• Bakkerijmuseum – Veurne
  • Bakkerijmuseum – Veurne

Bakkerijmuseum – Veurne

Het Bakkerijmuseum bezit de belangrijkste collectie aan bakerfgoed van België. Het museum bevindt zich in een voormalige Zuidgasthoeve waarvan de schuur recent gerestaureerd werd. Ontdek de rijke collectie aan bakkerij-schatten zoals unieke speculaasplanken, wafelijzers en zelfs een fiets op rollen waarmee roomijs gemaakt werd. Het museum heeft voor elk wat wils, het hele jaar door biedt het museum rondleidingen, workshops en demonstraties aan.
 

Ledenvoordeel

Herita-leden krijgen korting op het museumbezoek. Volwassenen betalen € 3,5 i.p.v. € 5 en kinderen van 6 tot 12 jaar betalen € 1,5 i.p.v. € 2.

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel gratis aan!


Families met kinderen

Het bakkerijmuseum is een kindvriendelijk museum. Voor de kleinste bakkers wordt een kleutertoer ‘Tom Poes’ voorzien. De wat oudere bakkers kunnen deelnemen aan de gezinszoektochten die doorlopend georganiseerd worden of meedoen aan de bakactiviteiten die tijdens de schoolvakanties georganiseerd worden.


Scholenaanbod

Het bakkerijmuseum biedt diverse activiteiten aan voor kinderen en jongeren uit het kleuter- en lager, en secundair onderwijs. Klasbezoeken bestaan telkens uit een workshop en een bezoek aan het museum. Meer info kan je vinden op de website.

Kalender Bakkerijmuseum – Veurne

03/06/2017 | Veurne
Wat schaft de pot? Deze prangende vraag laat de Belgische bevolking de hele oorlog niet los. De bezetter hindert het werk van boeren, bakkers en vissers. Een voedselcrisis loert om de hoek. Dankzij de nodige creativiteit overleven de Belgen. Ontdek hier het relaas van de Groote Oorlog vanuit een nieuw perspectief over het leven van alledag. 
Bakkerijmuseum – Veurne
Adres en contact: 

Albert I-laan 2

8630 Veurne

TEL: 058 31 38 97

info@bakkerijmuseum.be