• De Koninklijke Loge - Hoeilaart
  • B&B Hippo-Droom & De Koninklijke Loge - Hoeilaart
  • B&B Hippo-Droom & De Koninklijke Loge - Hoeilaart

B&B Hippo-Droom & De Koninklijke Loge - Hoeilaart

B&B Hippo-Droom is gevestigd in een charmevolle gerestaureerde Belle Epoque villa uit 1900. De B&B ligt in het Zoniënwoud dat recent door de Unesco werd erkend als natuurlijk Werelderfgoed! Met 8 ruime luxe-kamers, een privé tuin, binnenkoer, een zalig zonterras en een weide waar de paarden kunnen grazen kom je hier volledig tot rust. De inrichting is gezellig hedendaags modern en met een knipoog naar de natuur en regio.

Koninklijke loge

Midden in het Zoniënwoud bevindt zich een uitzonderlijk majestueus gebouw met koninklijke allures. Dit is de Koninklijke Loge van de voormalige renbaan, lange tijd de trots van de Belgische paardensport. De renbaan van Groenendaal kwam er onder impuls van Koning Leopold II en werd geopend in 1887. Langs de renbaan stonden vroeger twee metalen tribunes waartussen de loge van Koning Leopold II stond.

Na de beëindiging van de Eerste Wereldoorlog werd de renbaan een verzamelplek voor allerlei achtergebleven munitie. In 1919 zorgde een brandende sigaret ervoor dat alles explodeerde met tientallen slachtoffers als gevolg. Alle gebouwen van de hippodroom werden zwaar beschadigd.

Twee jaar later werd de herstelde hippodroom heropend. Maar pas in 1924 werd voor Koning Albert I een nieuwe Koninklijke Loge gebouwd. Vandaag de dag kan je er terecht voor je teambuildings, seminaries, events of voor een exclusief en romantische overnachting.


Ledenvoordeel

Als Herita-lid krijg je 10% korting op een overnachting.
 
Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!
 


Huur deze locatie

B&B Hippo-Droom biedt heel wat mogelijkheden op het gebied van meetings en events. Ontdek hier de mogelijkheden

 

 

B&B Hippo-Droom & De Koninklijke Loge - Hoeilaart
Adres en contact: 

Tumulidreef 7

1560 Hoeilaart

T 0477 52 46 58

M davy@hippo-droom.be