• Belevingscentrum '14-'18 Herita
  • Belevingscentrum '14-'18 Herita

Belevingscentrum '14-'18 - Tildonk

Bij WOI denkt men spontaan aan slagvelden, militaire begraafplaatsen, bunkers en oorlogsgedenktekens. Maar de Groote Oorlog heeft ook een grote impact gehad op het alledaagse leven.

Het Belevingscentrum ’14-’18 in Tildonk richt zich op de provinciale oorlogsgeschiedenis. Daarbij staan historische personen, levensverhalen, anekdotes, foto’s en voorwerpen centraal, maar niet op de klassieke museale manier. De nadruk ligt namelijk op beleving. De ruimtes hebben allemaal een andere invulling.

Hoe leefden de mensen onder de Duitse bezetting tijdens WOI? Hoe verwerkten de mensen het geweld? Dat ontdek je in het voormalige Ursulinenklooster, nu de Engelenburcht in Tildonk, waar een deel als een boeiend belevingscentrum over de Eerste Wereldoorlog is ingericht. Het klooster zelf speelde een belangrijke rol tijdens de oorlog. Het was de uitvalsbasis van waaruit de Duitse generaal von Beseler de belegering van Antwerpen coördineerde. Het gedetailleerde dagboek van de zusters Ursulinen geeft een zeer goed beeld van hoe het er aan toe ging.

Belevingscentrum '14-'18 heeft ook een uitgebreid scholenaanbod. Meer informatie: www.vlaamsbrabant14-18.be 


LEDENVOORDEEL

Als lid van Herita krijg je een gratis zakje zaadjes voor klaprozen bij een individueel bezoek aan het Belevingscentrum.
 
Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!
 

Vlaams-Brabant Groote Oorlog

Belevingscentrum '14-'18 Herita
Adres en contact: 

Kruineikestraat 5a

3150 Tildonk

TEL: 0471 97 36 42

grooteoorlog@vlaamsbrabant.be