• © Belle Epoque Centrum
  • © Belle Epoque Centrum
  • © Belle Epoque Centrum

Belle Epoque Centrum - Blankenberge

Het Belle Epoque Centrum laat je kennis maken met de mooiste tijd die we in de 19de en 20ste eeuw kenden: de belle époque. Deze periode kent zijn gloriejaren tussen 1870 en 1914, waarin de Europese burgerij een opvallende welvaart kende.
Blankenberge ontwikkelde zich toen tot een belangrijke badstad met grote bouwkundige realisaties zoals het Casino, de Pier, de kustvilla's en grote hotels voor het opkomende toerisme.

Drie belle-époquevilla's, daterend van 1894, werden gerestaureerd en verbouwd tot een bezoekerscentrum. Je wordt ondergedompeld in de zorgeloze en feestelijke sfeer die Blankenberge uitstraalde ten tijde van de belle époque. Een interactieve tentoonstelling met affiches, postkaarten, spelletjes, kledingstukken, foto's en filmmateriaal  vertelt een nostalgisch verhaal.


LEDENVOORDEEL

Bij bezoek aan het Belle Epoque Centrum betalen Herita-leden het kortingstarief van € 2,5.

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel gratis aan!
 

 

Voor kinderen

Architect Hendrik neemt je graag mee op sleeptouw doorheen de belle époque in Blankenberge. Aan de hand van een gevarieerd spelletjesparcours ontdek je samen met het hele gezin deze bruisende periode. Hoe leefden de chique dames en heren van toen, hoe zagen hun huizen eruit, wat deden ze in hun vrije tijd? Tal van leuke vragen! Ideaal dus om er samen met de kinderen een leuke namiddag van te maken! Het Pretpakket is een mooie aanvulling op de bestaande tentoonstelling, die reeds kindvriendelijk is opgesteld. Via de interactieve tentoonstelling met affiches, foto’s, postkaarten, kledingstukken, enz. word je ondergedompeld in de feestelijke sfeer van toen!

Vraag je pretpakket aan de balie, het is gratis inbegrepen in de inkomprijs.

 

Ook in Blankenberge

Huisje van Majutte

 

© Belle Epoque Centrum
Adres en contact: 

Elisabethstraat 24

8370 Blankenberge

TEL 050 636 640

belle.epoque@blankenberge.be