• Herita blankenberge belle epoque centrum kinderen
  • Herita Belle epoque centrum

Belle Epoque Centrum - Blankenberge

Het Belle Epoque Centrum laat je kennis maken met de mooiste tijd die we in de 19de en 20ste eeuw kenden: de belle époque. Deze periode kent zijn gloriejaren tussen 1870 en 1914, waarin de Europese burgerij een opvallende welvaart kende.
Blankenberge ontwikkelde zich toen tot een belangrijke badstad met grote bouwkundige realisaties zoals het Casino, de Pier, de kustvilla's en grote hotels voor het opkomende toerisme.

Drie belle-époquevilla's, daterend van 1894, werden gerestaureerd en verbouwd tot een bezoekerscentrum. Je wordt ondergedompeld in de zorgeloze en feestelijke sfeer die Blankenberge uitstraalde ten tijde van de belle époque. Een interactieve tentoonstelling met affiches, postkaarten, spelletjes, kledingstukken, foto's en filmmateriaal  vertelt een nostalgisch verhaal.


LEDENVOORDEEL

Bij bezoek aan het Belle Epoque Centrum betalen Herita-leden het kortingstarief van € 2,5.

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel gratis aan!
 

 

Voor kinderen

Het Belle Epoque Centrum heeft er sinds zomer 2017 een nieuwe troef bij: het Pretpakket. Aan de hand van een gevarieerd spelletjesparcours kan je samen met het hele gezin de invloed van de belle époque in Blankenberge ontdekken. Ideaal dus om er samen met de kinderen een leuke namiddag van te maken! 

Het Pretpakket is een mooie aanvulling op de bestaande tentoonstelling, die al kindvriendelijk is opgesteld. Vraag je pretpakket aan de balie, het is gratis inbegrepen in de inkomprijs.
 

Ook in Blankenberge

Huisje van Majutte

 

Belle Epoque centrum Blankenberge Herita
Adres en contact: 

Elisabethstraat 24

8370 Blankenberge

TEL 050 42 87 41

belle.epoque@blankenberge.be