• CC De Brouwerij - Koekelare
  • Käthe Kollwitz Museum - Koekelare

CC De Brouwerij - Koekelare

CC De Brouwerij is een gerestaureerde 18de-eeuwse brouwerij gelegen in het centrum van Koekelare die plaats biedt aan twee musea, de dienst voor toerisme & cultuur en de lokale bibliotheek. De voormalige brouwerij-mouterij Christiaen is vandaag dan ook een plaats waar je niet langer dronken wordt van bier, maar van kunst en cultuur in alle gaten en hoeken!


Käthe Kollwitz Museum

Het Käthe Kollwitz Museum bevindt zich in de vroegere moutzolder van de oude brouwerij. Aan de hand van haar werk merk je hoe deze Duitse kunstenares in opstand kwam tegen oorlog en armoede. Het museum benadert haar ook als moeder van Peter, die meteen bij zijn aankomst sneuvelt aan het front in de Westhoek tijdens WO I.

Voor het lager onderwijs (5e en 6e leerjaar) bestaat een educatief pakket. De leerlingen gaan eerst op ontdekking door het museum aan de hand van een kijkwijzer. Nadien kunnen ze zelf aan de slag tijdens workshops om een anti-oorlogsaffiche te maken of een (zelf)portret in houtskool. Meer informatie: info@koekelare.be 


Fransmansmuseum

Dit museum is ingericht in de paardenstallen, bergruimten en hopkelder van de brouwerij en brengt  een eerbetoon aan de vele Vlaamse seizoensarbeiders die destijds om den brode naar Frankrijk trokken, ook wel ‘De Fransmans’ genoemd in de volksmond.

Kortom: er is leven in de brouwerij!


Ledenvoordeel

Herita-leden betalen € 4 i.p.v. € 5 (individuele ticketprijs) en maken zo kennis met zowel de voormalige brouwerij, het Käthe Kollwitz Museum én het Fransmansmuseum.

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!

Fransmansmuseum - Koekelare
Adres en contact: 

Sint-Maartensplein 15b

8680 Koekelare

TEL: 051 61 04 94

info@koekelare.be