• Cinema De Keizer - Lichtervelde

Cinema De Keizer - Lichtervelde

Cinema De Keizer is de oudste dorpscinema van het land. Het pand werd gebouwd in 1715 en deed dienst als herberg, brouwerij en eerste gemeentehuis van Lichtervelde voor Gerard Debaillie het in 1924 als cinema in gebruik nam. In 2012 werd het door de Vlaamse overheid herkend als cultureel en historisch erfgoed. De prachtige cinemazaal biedt plaats aan 400 bezoekers en kenmerkt zich door de authentieke houten vloer, de originele rode velours klapstoeltjes en het balkon. Naast een werkende 35mm-projector uit de jaren 30, beschikt Cinema De Keizer ook over moderne digitale projectie.


Vanaf het najaar van 2017 opent Cinema De Keizer ook een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van de cinema. In deze tentoonstelling krijg je voor het eerst toegang tot de oude woonruimtes, waar de geschiedenis van het gebouw en van de cinema getoond wordt via goed bewaard archiefmateriaal, audio en video. 


Ledenvoordeel

Als Herita-lid krijg je een vaste korting van € 1 op jouw cinematicket binnen de reguliere filmprogrammatie. Je betaalt € 6 i.p.v. € 7.

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!
 

 

Familie- en scholenaanbod

Cinema De Keizer is een familiecinema bij uitstek. De middagvoorstellingen richten zich op kinderen met de recentste animatiefilms. 's Avonds staan de nieuwste (vaak Vlaamse) speelfilms
op het programma. Cinema De Keizer ontvangt ook graag klassen en scholen voor themavertoningen of uitstapjes op maat. Ook rondleidingen of meer info over de geschiedenis van film en Cinema De Keizer zijn mogelijk. Meer info op www.cinemadekeizer.be 


Huur deze locatie

Cinema De Keizer beschikt over een receptieruimte (200 personen), cinemazaal (400 personen) en een ruime zomertuin. Deze locaties kunnen gehuurd worden door bedrijven, verenigingen en particulieren voor allerhande events. Van fotoshoots tot recepties en privé-vertoningen, alle voorstellen zijn welkom en worden op een persoonlijke wijze behandeld. Meer info kan je hier terugvinden. 

Cinema De Keizer - Lichtervelde
Adres en contact: 

Neerstraat 11

8810 Lichtervelde

info@cinemadekeizer.be