• De Centrale - Gent
  • De Centrale - Gent
  • De Centrale - Gent

De Centrale - Gent

Van elektriciteitscentrale naar interculturele ontmoetingsplek

Ooit sierden vijf schoorstenen het Gentse panorama. Vandaag blijft enkel deze van de huidige EFD-Luminus-elektriciteitscentrale over. Het was de allereerste in ons land die werkte op wisselstroom.
Sinds de jaren 80 zijn de oude, met cokes aangedreven generatoren van de stedelijke elektriciteitscentrale aan de Ham koud gezet.

Vandaag is de Centrale als ontmoetingsplek een Gents begrip waar nog steeds energie wordt geproduceerd, maar dan wel mentale. Met een wereldrestaurant, muziekschool, café en rijk aanbod aan cultuur, is er altijd wel iets te doen.

De muziekprogrammatie van De Centrale refereert aan de diversiteit in Gent en in Vlaanderen. Ze verbindt mensen. Veel meer dan een toeschouwer van een concert of een optreden, word je in De Centrale een toeschouwer van het prachtige heden dat flirt met het fascinerende verleden.


Ledenvoordeel

Voor Herita-leden organiseren we soms exclusieve activiteiten of acties. Hou deze pagina's dus zeker in de gaten!

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!
 


Huur deze locatie

De verschillende polyvalente ruimtes van De Centrale staan ter beschikking van derden, voor het organiseren van voorstellingen, repetities, theater- en filmvoorstellingen, workshops, cursussen en vergaderingen.
Meer info over het terbeschikking stellen van zalen en lokalen vindt u hier.


 

De Centrale - Gent
Adres en contact: 

Kraankinderstraat 2

9000 Gent

TEL: 09 265 98 28

decentrale@gent.be