• Crangon Herita
  • Crangon Herita
  • Crangon Herita

De Crangon - Oostende

Stoere zeebonken opgelet!

Heb je altijd al eens je eigen garnalen willen vangen in de zee? Het kan met de Crangon: de laatste, in België gebouwde, houten vissersboot.

Geschiedenis van de Crangon

Dit laatste houten vissersvaartuig werd in 1964 gebouwd op scheepswerf De Graeve in Zeebrugge. Om deze unieke boot te vrijwaren van de sloop, werd de Crangon in 1989 overgekocht. Na de restauratie kreeg vzw “PUB” de boot in bruikleen, om zo de garnaalvisserij én de Vlaamse grijze garnaal, een erkend streekproduct, bekender te maken bij het grote publiek. In 2007 werd de Crangon als eerste vaartuig definitief beschermd als varend erfgoed.

Vang je eigen grijze garnalen en neem ze mee naar huis!

Je kan samen met je vrienden en familie een tocht maken met de Crangon, en op garnalenvangst gaan. Gedurende deze vistocht, die ongeveer drie uur duurt, gaan we vissen op de Noordzee, voor de Belgische kust. We vertrekken uit de haven van Oostende, waar kustvissers nog dagelijks dagverse garnalen aanvoeren die je aan de beroemde Oostendse Vistrap kan kopen.
Je vindt het schip op de oosteroever van de Oostendse havengeul. We zijn afgemeerd vlak bij de vuurtoren, de lange Nelle, waar u gemakkelijk aan en van boord kunt stappen.

Deze garnalenvissersboot werd uitgerust op de traditionele manier, zodat je zelf kan meemaken hoe de Vlaamse vissers van vroeger met zijtrawlers de bordenvisserij beoefenden. De gevangen garnalen mag je zelf aan boord sorteren, spoelen en koken. Daarna worden ze zo snel mogelijk afgekoeld.En dààrna… Neem je zelf een deel van de vangst gratis mee naar huis!

Waar?

De boot ligt aangemeerd op de oosteroever van de Oostendse havengeul, ter hoogte van de H. Baelskaai 2. Ook vlakbij vuurtoren "Lange Nelle". Je kan er makkelijk aan en van boord stappen!


LEDENVOORDEEL

Herita-leden krijgen 10% korting op een ticket.
De oorspronkelijke prijs bedraagt € 20 voor kinderen en € 40 voor volwassenen.
Daarbovenop krijg je een kilo garnalen mee naar huis!

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel gratis aan!

 
Crangon
Adres en contact: 

Ligging:

H. Baelskaai 2
Nabij de Vuurtoren (Lange Nelle)
Oostende-Oosteroever

Voor inlichtingen en reservatie:

v.z.w. P.U.B.
Frankrijklaan 50
8450 Bredene

tel: +32 (0)475 80 63 03
e-mail: willy@versluys.net