• De Roma - Borgerhout
  • De Roma - Borgerhout

De Roma - Borgerhout

In Borgerhout staat Cinema Roma, een oude majestueuze zaal die mee de filmgeschiedenis van de stad Antwerpen heeft bepaald. De grote bioscoop was nochtans meer dan een gewone cinema. Het was een ontmoetingsplaats met ontspanning voor de ganse buurt. Een variétézaal met spektakelshows, galabals, toneelvoorstellingen en prijsuitreikingen. Iedereen kwam er over de vloer.


Ook vandaag staat De Roma centraal in het Borgerhoutse buurtleven. Na 20 jaar leegstand is de zaal heropgebouwd door vele vrijwillige handen. En het paleis om de hoek  is – net zoals vroeger - terug een echte volksschouwburg waar iedereen tegen een sociale prijs kan genieten van cultuur en vermaak. Door De Roma leven vele mensen terug op en krijgt Borgerhout meer dan enkel een gebouw terug.


In De Roma hoor je zeer uiteenlopende muziekgenres. Van swing, jazz, wereldmuziek, over pop en het levenslied tot klassiek. Geregeld staan er theatervoorstellingen op het podium. En er wordt gedanst, veel gedanst, op de traditionele dansnamiddagen, volksbals, jaarlijkse tangonacht en allerlei feestelijke evenementen.


Natuurlijk houdt De Roma de traditie van Antwerpen filmstad in ere. Je kan vooral op maandag en dinsdag in Cinema Roma genieten van oude klassiekers, kwaliteitsfilms van eigen bodem, films uit Europese of andere contreien en af en toe leuke kinderfilms op woensdagnamiddag. Maar dat is lang niet alles: jaarlijks brengen het circustheaterfestival Circo Roma, kinderrommelmarkten, debatavonden en tentoonstellingen een leuke afwisseling in het programma.


Ledenvoordeel

De Roma biedt aan Herita-leden € 3 korting op de voorverkoopprijs voor online tickets.
Gebruik de promocode ‘romaherita’ bij het bestellen en neem je Herita-lidkaart mee op de dag van de activiteit.
Opgelet! Slechts 2 tickets per lid en enkel geldig voor wie zijn Herita-lidkaart kan voorleggen aan de ingang.

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!
 


Huur dit monument

Voor informatie om de locatie te huren kan je terecht bij toon@deroma.be of 03 600 16 41.


Kinder- en familieaanbod

Een volledig overzicht van het kinder- en familieaanbod van De Roma kan je hier vinden. 


Aanbod voor scholen

De Roma vertoont op regelmatige basis films voor scholen. Wil je graag de brochure voor het nieuwe seizoen ontvangen? Bel dan naar 03 600 16 60 of mail naar info@deroma.be

 

De Roma - Borgerhout © Paulien Verlackt
Adres en contact: 

Turnhoutsebaan 286

2140 Borgerhout

info@deroma.be

TEL: 03 600 16 60